TELEFOON:
035 - 683 88 33
E-MAIL:
KVK:
32136106

PHOE avondopleiding Energiebeheer, 14 januari 2019 (gestart)

De Post HBO-opleiding Energiebeheer richt zich op energiegebruik binnen de industrie en de gebouwde omgeving. Er is aandacht voor thermodynamica, opstellen van een energiebalans, conversietechnieken, elektrotechniek, luchtbehandeling en bouwfysica.

Startdatum
14 januari 2019
Cursusduur:

19 avonden, plus een excursie, plus 2x tentamens.

Cursusdagen:

Blok 1:
14, 21, 28 januari
4, 11, 18, 25 februari
4 maart middag + avond
11 maart tentamen

Blok 2:
18, 15 maart
1 april middag + avond
8, 15, 29 april
6, 13, 20 mei
27 mei tentamen

Voorkennis:

Om deel te nemen aan de Post HBO-opleiding Energiebeheer van de stichting PHOE is een ’technische en fysische achtergrond op tenminste HBO-niveau’ gewenst.

Voor geïnteresseerden in de opleiding Energiebeheer met een minder goed aansluitende achtergrond blijken met name de thermodynamicavakken een struikelblok te zijn. Door het volgen van de Doorstroomminor (een dag) wordt dit voorkomen.

Locatie:

F&B Training Center
Johannes Geradtsweg 17b
1222 PK Hilversum

Vragen?

Voor inhoudelijke informatie over de opleiding kunt u contact opnemen met de projectcoördinator:
drs. E. (Elmer) van Krimpen, evankrimpen@FBbv.nl

Inhoud:

De Post HBO-opleiding Energiebeheer richt zich op energiegebruik binnen de industrie en de gebouwde omgeving. Er is aandacht voor thermodynamica, opstellen van een energiebalans, conversietechnieken, elektrotechniek, luchtbehandeling en bouwfysica.

 

Daarnaast komen diverse niet-technische onderwerpen aan de orde die in de praktijk van de energiebeheerder van belang zijn, zoals bedrijfseconomie, advieskunde en management.

Energiebeheer leidt niet op tot technisch specialist, maar juist tot energiebeheerder die voldoende allround is om in een bedrijfssituatie te bepalen welke maatregelen ter bevordering van een optimale energiehuishouding op zijn plaats zijn.

 

Als lesmateriaal wordt onder meer het boek ‘ Energie en Productie’ gebruikt. De opleiding duurt 21 opeenvolgende avonden. Bij het met succes afleggen van de twee deel-examens en deelname aan de verplichte excursie ontvangt u een erkend Post-HBO diploma.

Extra informatie:

De PHOE opleiding Doorstroomminor Thermodynamica vindt plaats op 17 oktober 2018.

Cursusprijs:

€ 3.290,- (exclusief btw).

Leden van FedEC, KIVI en VVM ontvangen € 100,- korting.
Elke tweede en volgende deelnemer van hetzelfde bedrijf en vestigingsadres ontvangt 15% korting op het inschrijvingsgeld, dit geldt voor aanmelding voor dezelfde opleiding op dezelfde datum.