TELEFOON:
035 - 683 88 33
E-MAIL:
KVK:
32136106

FedEC opleiding Warmte in 2 dagen, 12 maart 2019

Besparing op warmte en hernieuwbare warmte hebben een groot potentieel in Nederland en kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelen voor 2020. In 2010 is inzichtelijk gemaakt dat voor beide opties meer dan 200 PJ aan technisch potentieel in Nederland aanwezig is. Sinds dat onderzoek is er veel veranderd, met name in de wet- en regelgeving.

De Warmtewet is ingevoerd, het Energieakkoord gesloten en warmte is opgenomen in de SDE+ regeling. Vanuit Europa zijn de Richtlijn Hernieuwbare Energie, de Richtlijn Energie-efficiëntie en Herziene Richtlijn Energieprestatie gebouwen aangenomen. Dit zijn veel veranderingen die een effect hebben op de warmtevraag in Nederland, de potentiële besparingen en de duurzame invulling ervan. Onderzoek van CE Delft toont echter aan dat de totale warmtevraag van Nederland vrijwel constant is gebleken, ondanks alle maatregelen en wet -en regelgeving. Tot 2020 zal deze vraag rond de 1.200 PJ liggen, de industrie heeft hier het grootste aandeel in (grotendeels warmte >100 graden Celsius), gevolgd door huishoudens en bedrijven. De totale warmtevraag vormt ongeveer 40% van het totale energieverbruik van Nederland.

Het technisch potentieel in Nederland in nog altijd enorm van warmtebesparing (260 PJ) en hernieuwbare warmte (282 PJ). Het verduurzamen van warmte kan en moet. Dit werd nog eens onderstreept in de Warmtevisie van Minister Kamp. Maar hoe verduurzaam je warmte? Waar beging je als je een warmtenetwerk wil realiseren? Met welke weerstanden kun je te maken krijgen aken en welke projecten kunnen als voorbeeld dienen?

De opleiding van FedEC geeft antwoord op deze vragen. Tijdens deze twee dagen wordt u door dé experts uit de markt op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken omtrent beleid en wetgeving, krijgt u een overzicht van de diverse warmtenetten, worden de diverse technieken besproken en krijgt u tools aangereikt voor het exploiteren en beheren van een warmtenetwerk. Een site visite is onderdeel van deze twee dagen om zo de theorie met de praktijk te verbinden.

Startdatum
12 maart 2019
Cursusduur:

2 dagen

Cursusdagen:

12 en 13 maart 2019

Locatie:

WTC Rotterdam (World Trade Center Rotterdam)
Beursplein 37
3011 AA  Rotterdam

Vragen?

Voor inhoudelijke informatie over de opleiding kunt u contact opnemen met de projectcoördinator:
Lyn McKerrow, lmckerrow@fbbv.nl

Inhoud:

Voor de toepassing en exploitatie van warmte is veel kennis nodig om dit tot een succes te maken. Hiervoor is een tweedaagse opleiding ontwikkeld.

In twee dagen wordt u door dé experts uit de markt op de hoogte gebracht van de laatste stand van zaken omtrent beleid en wetgeving, krijgt u een overzicht van de diverse warmtenetten, worden de diverse technieken besproken en krijgt u tools aangereikt voor het exploiteren en beheren van een warmtenetwerk.

Een site visit is onderdeel van deze twee dagen om zo de theorie met de praktijk te verbinden.

Cursusprijs:

€ 1230,- excl. btw.

FedEC-leden en leden van Stichting Warmtenetwerk ontvangen € 50,- korting op het cursusbedrag.

Inclusief:

lesmateriaal, lunch en andere consumpties

Extra informatie:

Elke tweede en volgende deelnemer van hetzelfde bedrijf en vestigingsadres ontvangt 15% korting op het inschrijvingsgeld. Dit geldt voor aanmelding voor dezelfde opleiding op dezelfde datum.