TELEFOON:
035 - 683 88 33
E-MAIL:
KVK:
32136106

FedEC opleiding EPA-W, 18 maart 2019

Energielabel
Sinds 1 januari 2015 bestaat er voor woningeigenaren de mogelijkheid om een label met behulp van een Erkend Deskundige op te stellen. Deze deskundige op afstand verricht een korte scan naar aanleiding van een aantal door de woningeigenaar opgestuurde documenten. Dit label dient bij transactie van de woning meegenomen te worden. Het label geeft door middel van een letter de energieprestatie van de woning aan en rekent slechts met 15 parameters.

Energie Index
De Energie Index bepaalt sinds 1 januari 2015 de energiezuinigheid (energieprestatie) van een woning. Een Energie Index van een woning is een getal dat uitdrukt hoe energiezuinig een woning is. De Energie Index telt mee bij het vaststellen van de maximale huurprijs van een sociale huurwoning. Eigenaren van woningen, zowel verhuurders als particuliere eigenaren, kunnen een Energie Index laten opstellen.

Maatwerkadvies
Bij verkoop en mutatie is een energielabel verplicht. Echter, een Energie Index verschaft een totaalbeeld van de energetische prestatie van een woning. Een woningopname verricht door een Energie Prestatie Adviseur, in het bezit van een opleiding en een Landelijk Cito diploma EPA Woningen – de Energie Prestatie Adviseur – kan tevens een maatwerkadvies opstellen, een energiebesparingsadvies op maat waarin zaken als energietarieven, subsidiemogelijkheden en energiebesparende maatregelen voor de woning na uitgebreide analyse staan opgesomd en waarbij ook rekening wordt gehouden met gezinssamenstelling, gedrag en apparaten.

Sinds december 2015 is het maatwerkadvies geïntegreerd in de tool voor het energielabel www.energielabelvoorwoningen.nl (van de overheid), waarin wordt verwezen naar www.maatwerkadviesvoorwoningen.nl. Gecertificeerde maatwerkadviesbureaus zijn hierop terug te vinden.

Startdatum
18 maart 2019
Cursusduur:

4 dagen

Cursusdagen:

18, 19, 25, 26 maart 2019

Locatie:

F&B Training Center
Johannes Geradtsweg 17b
1222 PK Hilversum

Vragen?

Voor inhoudelijke informatie over de opleiding kunt u contact opnemen met de projectcoördinator:
Lyn McKerrow, lmckerrow@fbbv.nl

Inhoud:

De vierdaagse opleiding Energie Prestatie Advies Woningen leert de deelnemers welke facetten een rol spelen bij het opstellen van een Energie Index voor woningen. De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

 

  • Bouwfysica & Bouwkunde
  • Installatietechniek
  • Woningopname in de praktijk
  • Voorbereiding op en Examentraining in het Landelijk Cito Examen Energie Prestatie Advies Woningen
  • Verwerken van de opnamegegevens in de software
  • Opstellen van een maatwerkadvies.

 

Deze opleiding is gebaseerd op het handboek EPA-W, ISSO 82.1, de Landelijke exameneisen maar kent eigen accenten wat het aanbrengen van noodzakelijke basiskennis en vaardigheden bij cursisten.

Examen:

De FedEC opleiding EPA-W bereidt u voor op het verplichte Landelijk CITO Examen EPA-W waarna u zelfstandig de Energie-Index woningen kunt verstrekken. Hier treft u informatie aan over het Landelijk CITO examen.

Cursusprijs:

€ 995, – excl. btw

FedEC-leden ontvangen € 50, – korting op het cursusbedrag.

Inclusief:

lesmateriaal, lunches en gebruik van de software

Exclusief:

Een proefversie voor twee maanden is kosteloos daarna kan de software aangeschaft worden bij de VABI.

Het ISSO 82.1 handboek EPA-W is bij ISSO te bestellen.

Deelnemers dienen zelf te zorgen voor een laptop.

Extra informatie:

Elke tweede en volgende deelnemer van hetzelfde bedrijf en vestigingsadres ontvangt 15% korting op het inschrijvingsgeld. Dit geldt voor aanmelding voor dezelfde opleiding op dezelfde datum.