F&B logo

publicaties > EnergieGids.nl

 home  nieuws  agenda  verenigingen  seminars  opleidingen  publicaties  over F&B 

EnergieGids.nl

Magazine en website: EnergieGids.nl

Het magazine EnergieGids.nl is de opvolger van Energy Magazine, dat samengaat met het nieuwsblad Stromen. Het nieuwe vakblad over energie verschijnt maandelijks. De bijbehorende website biedt actueel nieuws én verdere verdieping. Energiegids.nl ambieert ’dé vraagbaak voor en dé wegwijzer naar het verlagen van de energiekosten’ te worden.
EnergieGids.nl is een uitgave van Sdu uitgevers (het gratis nieuwsblad ’Stromen’ was een uitgave van Sdu Uitgevers i.s.m. SenterNovem).
Het nieuwe magazine kost € 110 per jaar (ex btw). Iedereen die Nieuwsblad Stromen ontving krijgt het nieuwe magazine drie maanden gratis.
Hoofdredacteur Harmen Weijer schrijft in het eerste nummer: ’Dit is niet het zoveelste nieuwe blad op het gebied van energie. (...) Met dit multimediale concept moet Nederland op weg worden geholpen om de duurzame doelen voor 2020, die dit kabinet van Nederland vraagt, te behalen. Maar wel met beide benen op de grond: kostenbesparing door energie te besparen of waar mogelijk duurzame maatregelen in te zetten, die bovendien de CO2-uitstoot verminderen.’
Weijer meldt dat het blad een ’andere rol’ voor de overheden zal bevorderen: ’En die andere rol is niet als mediator tussen markt, overheid en technologieontwikkelaars. Maar van de overheid wordt een meer sturende rol geëist. (...) Door te polderen wordt de BV Nederland geen dienst bewezen op het gebied van energie-efficiencvy. Want er is genoeg enthousiasme om te besparen en duurzame maatregelen te nemen, maar als de urgentie ontbreekt, worden er slechts sporadisch of alleen door bevlogen mensen en bedrijven grote stappen gezet. Dan is 2020 plotseling heel dichtbij.’

Eens in de veertien dagen brengt EnergieGids.nl ook een interview via web-tv, i.s.m. New Energy.tv. Het eerste interview is met Pieter van Os, directeur van het adviesbureau Pure and Profit over het onderzoek dat onlangs meldde dat de consument helemaal niet ’duurzaam-moe’ is, maar eigenlijk van de overheid nog meer informatie over energiebesparing wil en van het bedrijfsleven betere voorstellen voor concrete energiebesparende goederen of diensten.
Van Os is bezorgd over de twijfel die gezaaid kan worden door elkaar tegensprekende berichten over het nut van bijvoorbeeld spaarlampen en van bijvoorbeeld het gebruik van biobrandstoffen. Het vreest dat die twijfel de consument gemakelijk kan demotiveren.

Meer informatie
Meer informatie over de uitgave van EnergieGids.nl en over het adverteren in het blad, vindt u op de website van FedEC of SDU Uitgevers.

Adressen:
Abonnementen:
SDU Uitgevers,
Telefoon (070) 304 69 82,
Fax: (070) 304 69 82

Redactie:
F&B specialisten in energie en milieu
Telefoon: (035) 683 88 33
Fax: (035) 683 36 88
e-mail: info@FBbv.nl

Een abonnement of een gratis proefnummer kunt u middels het 'aanvraagformulier' in het linker keuzemenu aanvragen.


Redacteur:


Nieuws

Corporatie conservatief met energiebesparing

Woningcorporaties zijn nog erg voorzichtig met innovatieve financieringsconstructies voor duurzame energie energiebesparing. Dat bleek uit het Groot Energiedebat op de vakbeurs Energie.
Lees meer...

‘Schaliegas groot effect op gasmarkt’

Hoewel Nederland nog geen schaliegas wint heeft het op de wereldmarkt een behoorlijk effect. Dat zei energieadviseur Frans Peters op een minicongres tijdens de vakbeurs Energie.
Lees meer...

Warmtenetwerk lid van DE Koepel

Stichting Warmtenetwerk is sinds augustus dit jaar lid van de Duurzame Energie Koepel. Dat meldde voorzitter Teun Bokhoven van DE Koepel tijdens een bijeenkomst op de vakbeurs Energie.
Lees meer...

Wat verandert er rond het energielabel?

Rondom het energielabel gaat veel veranderen, zowel bij woningen als bij de utiliteitsgebouwen. Het Nationaal Energielabel Congres op 8 oktober ging nader in op de verschillende veranderingen.
Lees meer...

Papierfabriek geeft voorbeeld met energiebesparing

De industriële sector in Nederland kan meer energie besparen. Daarvoor is technologische kennis en samenwerking met andere bedrijven nodig. Een papierfabriek toont hoe dit in de praktijk gaat.
Lees meer...

AkzoNobel weert zich tegen dure energie

Chemieconcern AkzoNobel beschermt zich tegen hoge energiekosten door het energieverbruik terug te dringen en door flexibel energie in te kopen.
Lees meer...

PV-invertor met batterij wint prijs

De zonnestroomomvormer Sunny Boy 3600/5000 Smart Energy van SMA Benelux is de winnaar van de Spirit of Innovation Award 2014. De prijs werd uitgereikt op de vakbeurs Energie.
Lees meer...