F&B logo

publicaties > EnergieGids.nl

 home  nieuws  agenda  verenigingen  seminars  opleidingen  publicaties  over F&B 

EnergieGids.nl

Magazine en website: EnergieGids.nl

Het magazine EnergieGids.nl is de opvolger van Energy Magazine, dat samengaat met het nieuwsblad Stromen. Het nieuwe vakblad over energie verschijnt maandelijks. De bijbehorende website biedt actueel nieuws Ă©n verdere verdieping. Energiegids.nl ambieert ’dĂ© vraagbaak voor en dĂ© wegwijzer naar het verlagen van de energiekosten’ te worden.
EnergieGids.nl is een uitgave van Sdu uitgevers (het gratis nieuwsblad ’Stromen’ was een uitgave van Sdu Uitgevers i.s.m. SenterNovem).
Het nieuwe magazine kost € 110 per jaar (ex btw). Iedereen die Nieuwsblad Stromen ontving krijgt het nieuwe magazine drie maanden gratis.
Hoofdredacteur Harmen Weijer schrijft in het eerste nummer: ’Dit is niet het zoveelste nieuwe blad op het gebied van energie. (...) Met dit multimediale concept moet Nederland op weg worden geholpen om de duurzame doelen voor 2020, die dit kabinet van Nederland vraagt, te behalen. Maar wel met beide benen op de grond: kostenbesparing door energie te besparen of waar mogelijk duurzame maatregelen in te zetten, die bovendien de CO2-uitstoot verminderen.’
Weijer meldt dat het blad een ’andere rol’ voor de overheden zal bevorderen: ’En die andere rol is niet als mediator tussen markt, overheid en technologieontwikkelaars. Maar van de overheid wordt een meer sturende rol geĂ«ist. (...) Door te polderen wordt de BV Nederland geen dienst bewezen op het gebied van energie-efficiencvy. Want er is genoeg enthousiasme om te besparen en duurzame maatregelen te nemen, maar als de urgentie ontbreekt, worden er slechts sporadisch of alleen door bevlogen mensen en bedrijven grote stappen gezet. Dan is 2020 plotseling heel dichtbij.’

Eens in de veertien dagen brengt EnergieGids.nl ook een interview via web-tv, i.s.m. New Energy.tv. Het eerste interview is met Pieter van Os, directeur van het adviesbureau Pure and Profit over het onderzoek dat onlangs meldde dat de consument helemaal niet ’duurzaam-moe’ is, maar eigenlijk van de overheid nog meer informatie over energiebesparing wil en van het bedrijfsleven betere voorstellen voor concrete energiebesparende goederen of diensten.
Van Os is bezorgd over de twijfel die gezaaid kan worden door elkaar tegensprekende berichten over het nut van bijvoorbeeld spaarlampen en van bijvoorbeeld het gebruik van biobrandstoffen. Het vreest dat die twijfel de consument gemakelijk kan demotiveren.

Meer informatie
Meer informatie over de uitgave van EnergieGids.nl en over het adverteren in het blad, vindt u op de website van FedEC of SDU Uitgevers.

Adressen:
Abonnementen:
SDU Uitgevers,
Telefoon (070) 304 69 82,
Fax: (070) 304 69 82

Redactie:
F&B specialisten in energie en milieu
Telefoon: (035) 683 88 33
Fax: (035) 683 36 88
e-mail: info@FBbv.nl

Een abonnement of een gratis proefnummer kunt u middels het 'aanvraagformulier' in het linker keuzemenu aanvragen.


Redacteur:


Nieuws

Vakbeurs Energie krijgt input vanuit F&B

Van 6 t/m 8 oktober organiseren 54Events en F&B de vakbeurs Energie in Den Bosch. Ook deze 12de editie is F&B weer betrokken bij vele inhoudelijke evenementen tijdens deze beurs.
Lees meer...

‘Toekomst warmte ligt bij bestaande bouw’

De toekomst van warmtenetten ligt bij koppeling van bestaande woningen aan warmtenetten en het aan elkaar knopen van lokale warmteprojecten.
Lees meer...

‘Energieakkoord niet genoeg voor energietransitie’

Het energieakkoord is onvoldoende om een volledige energietransitie in gang te zetten. Ook de uitkomst van de klimaattop in Parijs is van belang, meldt voormalig milieuminister Jacqueline Cramer.
Lees meer...

Energielabel verplicht voor gebouwen

Utiliteitsgebouwen moeten een energielabel hebben. Per 1 juli legt de Inspectie voor de Leefomgeving (ILT) bestuurlijke boetes als bij verkoop of verhuur een energielabel ontbreekt.
Lees meer...

‘Achterstand met duurzame energie inlopen’

Nederland is binnen Europa hekkensluiter met duurzame energie, maar kan haar achterstand snel inlopen met consistent beleid. Dat meldt de Groningse hoogleraar Andre Faaij.
Lees meer...

Utrechtse koplopers met energiebesparing

Van de Utrechtse bedrijven die meedoen aan de green deal loopt vijftien procent voorop met energiebesparing. Dat meldt Leonard Tersteeg van MKB Energieadvies in Ensoc Magazine.
Lees meer...

Certificaat Kwaliteitsborging EPA-U uitgereikt

Maar liefst 12 FedEC-leden hebben hun Certificaat Kwaliteitsborging EPA-U ontvangen.
Lees meer...

Energielabel verleidt woningeigenaren

Het vereenvoudigd energielabel leidt tot een verhoogd aantal aanvragen van een energie-index. Dat het energielabel werkt als een verleidingsinstrument lijkt dus bewaarheid te worden.
Lees meer...