F&B logo

publicaties > EnergieGids.nl

 home  nieuws  agenda  verenigingen  seminars  opleidingen  publicaties  over F&B 

EnergieGids.nl

Magazine en website: EnergieGids.nl

Het magazine EnergieGids.nl is de opvolger van Energy Magazine, dat samengaat met het nieuwsblad Stromen. Het nieuwe vakblad over energie verschijnt maandelijks. De bijbehorende website biedt actueel nieuws én verdere verdieping. Energiegids.nl ambieert ’dé vraagbaak voor en dé wegwijzer naar het verlagen van de energiekosten’ te worden.
EnergieGids.nl is een uitgave van Sdu uitgevers (het gratis nieuwsblad ’Stromen’ was een uitgave van Sdu Uitgevers i.s.m. SenterNovem).
Het nieuwe magazine kost € 110 per jaar (ex btw). Iedereen die Nieuwsblad Stromen ontving krijgt het nieuwe magazine drie maanden gratis.
Hoofdredacteur Harmen Weijer schrijft in het eerste nummer: ’Dit is niet het zoveelste nieuwe blad op het gebied van energie. (...) Met dit multimediale concept moet Nederland op weg worden geholpen om de duurzame doelen voor 2020, die dit kabinet van Nederland vraagt, te behalen. Maar wel met beide benen op de grond: kostenbesparing door energie te besparen of waar mogelijk duurzame maatregelen in te zetten, die bovendien de CO2-uitstoot verminderen.’
Weijer meldt dat het blad een ’andere rol’ voor de overheden zal bevorderen: ’En die andere rol is niet als mediator tussen markt, overheid en technologieontwikkelaars. Maar van de overheid wordt een meer sturende rol geëist. (...) Door te polderen wordt de BV Nederland geen dienst bewezen op het gebied van energie-efficiencvy. Want er is genoeg enthousiasme om te besparen en duurzame maatregelen te nemen, maar als de urgentie ontbreekt, worden er slechts sporadisch of alleen door bevlogen mensen en bedrijven grote stappen gezet. Dan is 2020 plotseling heel dichtbij.’

Eens in de veertien dagen brengt EnergieGids.nl ook een interview via web-tv, i.s.m. New Energy.tv. Het eerste interview is met Pieter van Os, directeur van het adviesbureau Pure and Profit over het onderzoek dat onlangs meldde dat de consument helemaal niet ’duurzaam-moe’ is, maar eigenlijk van de overheid nog meer informatie over energiebesparing wil en van het bedrijfsleven betere voorstellen voor concrete energiebesparende goederen of diensten.
Van Os is bezorgd over de twijfel die gezaaid kan worden door elkaar tegensprekende berichten over het nut van bijvoorbeeld spaarlampen en van bijvoorbeeld het gebruik van biobrandstoffen. Het vreest dat die twijfel de consument gemakelijk kan demotiveren.

Meer informatie
Meer informatie over de uitgave van EnergieGids.nl en over het adverteren in het blad, vindt u op de website van FedEC of SDU Uitgevers.

Adressen:
Abonnementen:
SDU Uitgevers,
Telefoon (070) 304 69 82,
Fax: (070) 304 69 82

Redactie:
F&B specialisten in energie en milieu
Telefoon: (035) 683 88 33
Fax: (035) 683 36 88
e-mail: info@FBbv.nl

Een abonnement of een gratis proefnummer kunt u middels het 'aanvraagformulier' in het linker keuzemenu aanvragen.


Redacteur:


Nieuws

Vakbeurs over zonne-energie

Het Solar Event is hét jaarlijkse ijkpunt voor professionals in de bouw en de industrie om te ontdekken wat de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zonne-energie zijn.
Lees meer...

Vaart maken met wind hard nodig

Nederland heeft zich ten doel gesteld om het vermogen aan windenergie fors uit te breiden. Hoe dit te realiseren? Dat is te horen op het Wind Congres op dinsdag 7 oktober.
Lees meer...

Groot Energiedebat over duurzaam investeren

Duurzaam investeren is onlosmakelijk verbonden op energiebesparing en duurzame energie. Hoe is dit verantwoord te doen? Daarover gaat het Groot Energiedebat op 9 oktober.
Lees meer...

‘Industrie kan meer energie besparen’

Industriële bedrijven kunnen veel energie besparen met stoom, koude en perslucht. Maar in de praktijk komt daar weinig van terecht, zegt Kees de Greef van het Stoomplatform.
Lees meer...

Hoe zit het met het energielabel?

Er is flink gesleuteld aan het energielabel voor woningen. Ook het label voor gebouwen is aangepast. Meer over deze veranderingen is te horen op het Nationaal Energielabelcongres.
Lees meer...

Wie wint de Spirit of Innovation Award?

Drie genomineerden maken kans op de Spirit of Innovation Award. De prijs voor de meest energiebesparende innovatie wordt uitgereikt op dinsdag 7 oktober tijdens de vakbeurs Energie.
Lees meer...

Vakbeurs Energie opent met debat

Vakbeurs Energie 2014 gaat van start met een bruisend openingsdebat, onder meer over het energieakkoord, het energielabel en Russisch gas. Bezoekers van de beurs mogen meepraten.
Lees meer...

Naar energieneutrale stad in 2022

Kunnen we een energie-neutrale stad realiseren in 2022? Dat is te horen op 30 september tijdens een seminar in Almere.
Lees meer...

Nieuwe energielabel komt eraan

Rondom het Energielabel is en gaat veel veranderen. Wilt u weten hoe het zit? Breng dan een bezoek aan het Nationaal Energielabel Congres op 8 oktober tijdens vakbeurs Energie 2014.
Lees meer...

‘Industrie kan meer energie besparen’

Industriële bedrijven kunnen veel energie besparen met stoom, koude en perslucht. Maar in de praktijk komt daar tot nu toe weinig van terecht, zegt Kees de Greef van het Stoomplatform.
Lees meer...