F&B logo

publicaties > EnergieGids.nl

 home  nieuws  agenda  verenigingen  seminars  opleidingen  publicaties  over F&B 

EnergieGids.nl

Magazine en website: EnergieGids.nl

Het magazine EnergieGids.nl is de opvolger van Energy Magazine, dat samengaat met het nieuwsblad Stromen. Het nieuwe vakblad over energie verschijnt maandelijks. De bijbehorende website biedt actueel nieuws én verdere verdieping. Energiegids.nl ambieert ’dé vraagbaak voor en dé wegwijzer naar het verlagen van de energiekosten’ te worden.
EnergieGids.nl is een uitgave van Sdu uitgevers (het gratis nieuwsblad ’Stromen’ was een uitgave van Sdu Uitgevers i.s.m. SenterNovem).
Het nieuwe magazine kost € 110 per jaar (ex btw). Iedereen die Nieuwsblad Stromen ontving krijgt het nieuwe magazine drie maanden gratis.
Hoofdredacteur Harmen Weijer schrijft in het eerste nummer: ’Dit is niet het zoveelste nieuwe blad op het gebied van energie. (...) Met dit multimediale concept moet Nederland op weg worden geholpen om de duurzame doelen voor 2020, die dit kabinet van Nederland vraagt, te behalen. Maar wel met beide benen op de grond: kostenbesparing door energie te besparen of waar mogelijk duurzame maatregelen in te zetten, die bovendien de CO2-uitstoot verminderen.’
Weijer meldt dat het blad een ’andere rol’ voor de overheden zal bevorderen: ’En die andere rol is niet als mediator tussen markt, overheid en technologieontwikkelaars. Maar van de overheid wordt een meer sturende rol geëist. (...) Door te polderen wordt de BV Nederland geen dienst bewezen op het gebied van energie-efficiencvy. Want er is genoeg enthousiasme om te besparen en duurzame maatregelen te nemen, maar als de urgentie ontbreekt, worden er slechts sporadisch of alleen door bevlogen mensen en bedrijven grote stappen gezet. Dan is 2020 plotseling heel dichtbij.’

Eens in de veertien dagen brengt EnergieGids.nl ook een interview via web-tv, i.s.m. New Energy.tv. Het eerste interview is met Pieter van Os, directeur van het adviesbureau Pure and Profit over het onderzoek dat onlangs meldde dat de consument helemaal niet ’duurzaam-moe’ is, maar eigenlijk van de overheid nog meer informatie over energiebesparing wil en van het bedrijfsleven betere voorstellen voor concrete energiebesparende goederen of diensten.
Van Os is bezorgd over de twijfel die gezaaid kan worden door elkaar tegensprekende berichten over het nut van bijvoorbeeld spaarlampen en van bijvoorbeeld het gebruik van biobrandstoffen. Het vreest dat die twijfel de consument gemakelijk kan demotiveren.

Meer informatie
Meer informatie over de uitgave van EnergieGids.nl en over het adverteren in het blad, vindt u op de website van FedEC of SDU Uitgevers.

Adressen:
Abonnementen:
SDU Uitgevers,
Telefoon (070) 304 69 82,
Fax: (070) 304 69 82

Redactie:
F&B specialisten in energie en milieu
Telefoon: (035) 683 88 33
Fax: (035) 683 36 88
e-mail:

Een abonnement of een gratis proefnummer kunt u middels het 'aanvraagformulier' in het linker keuzemenu aanvragen.


Redacteur:


Nieuws

Nieuwbouwwijk in Dongen krijgt gas

De gemeente Dongen stapt af van het principe dat er géén aardgas komt in nieuwbouwwijk De Beljaart.
Lees meer...

Budget Energie wint veiling

Tijdens de negende energieveiling van de Consumentenbond heeft Budget Energie het scherpste bod gedaan voor een 1-jarig contract met vaste tarieven voor gas en stroom.
Lees meer...

ING: kijk naar private investeringen

De overheid zou moeten overwegen private deelnemingen in de beheerders van elektriciteitsnetten mogelijk te maken.
Lees meer...

‘Gasprijs niet lager door LNG’

Ondanks de verwachte groei van LNG-export uit Amerika zullen de gasprijzen in Europa niet dalen zoals in de VS.
Lees meer...

Aldel wil doorstart met Duitse stroom'

Het failliete aluminiumbedrijf Aldel uit Delfzijl gaat onderzoeken of een doorstart mogelijk is, met goedkope stroom uit Duitsland.
Lees meer...

‘Duurdere energie maakt ons bewuster’

We gebruiken energie alsof het vanzelfsprekend is en denken nauwelijks na over wat energie is. Docent Jan Zuidema verwacht dat dit zal veranderen met de stijgende energieprijzen.
Lees meer...

Gevolgen van Warmtewet

De Warmtewet stelt een plafond aan de prijs van warmte. Dat beschermt consumenten, maar kan ook gevolgen hebben voor de winstgevendheid van warmtenetten.
Lees meer...

Warmte verhit gemoederen

De laatste tijd is er veel gedoe over de Warmtewet, die begin dit jaar in werking is getreden. Dat blijkt uit de Ensoc conferentie ‘Meten van Warmte’ in Amersfoort.
Lees meer...