F&B logo

publicaties > EnergieGids.nl

 home  nieuws  agenda  verenigingen  seminars  opleidingen  publicaties  over F&B 

EnergieGids.nl

Magazine en website: EnergieGids.nl

Het magazine EnergieGids.nl is de opvolger van Energy Magazine, dat samengaat met het nieuwsblad Stromen. Het nieuwe vakblad over energie verschijnt maandelijks. De bijbehorende website biedt actueel nieuws Ă©n verdere verdieping. Energiegids.nl ambieert ’dĂ© vraagbaak voor en dĂ© wegwijzer naar het verlagen van de energiekosten’ te worden.
EnergieGids.nl is een uitgave van Sdu uitgevers (het gratis nieuwsblad ’Stromen’ was een uitgave van Sdu Uitgevers i.s.m. SenterNovem).
Het nieuwe magazine kost € 110 per jaar (ex btw). Iedereen die Nieuwsblad Stromen ontving krijgt het nieuwe magazine drie maanden gratis.
Hoofdredacteur Harmen Weijer schrijft in het eerste nummer: ’Dit is niet het zoveelste nieuwe blad op het gebied van energie. (...) Met dit multimediale concept moet Nederland op weg worden geholpen om de duurzame doelen voor 2020, die dit kabinet van Nederland vraagt, te behalen. Maar wel met beide benen op de grond: kostenbesparing door energie te besparen of waar mogelijk duurzame maatregelen in te zetten, die bovendien de CO2-uitstoot verminderen.’
Weijer meldt dat het blad een ’andere rol’ voor de overheden zal bevorderen: ’En die andere rol is niet als mediator tussen markt, overheid en technologieontwikkelaars. Maar van de overheid wordt een meer sturende rol geĂ«ist. (...) Door te polderen wordt de BV Nederland geen dienst bewezen op het gebied van energie-efficiencvy. Want er is genoeg enthousiasme om te besparen en duurzame maatregelen te nemen, maar als de urgentie ontbreekt, worden er slechts sporadisch of alleen door bevlogen mensen en bedrijven grote stappen gezet. Dan is 2020 plotseling heel dichtbij.’

Eens in de veertien dagen brengt EnergieGids.nl ook een interview via web-tv, i.s.m. New Energy.tv. Het eerste interview is met Pieter van Os, directeur van het adviesbureau Pure and Profit over het onderzoek dat onlangs meldde dat de consument helemaal niet ’duurzaam-moe’ is, maar eigenlijk van de overheid nog meer informatie over energiebesparing wil en van het bedrijfsleven betere voorstellen voor concrete energiebesparende goederen of diensten.
Van Os is bezorgd over de twijfel die gezaaid kan worden door elkaar tegensprekende berichten over het nut van bijvoorbeeld spaarlampen en van bijvoorbeeld het gebruik van biobrandstoffen. Het vreest dat die twijfel de consument gemakelijk kan demotiveren.

Meer informatie
Meer informatie over de uitgave van EnergieGids.nl en over het adverteren in het blad, vindt u op de website van FedEC of SDU Uitgevers.

Adressen:
Abonnementen:
SDU Uitgevers,
Telefoon (070) 304 69 82,
Fax: (070) 304 69 82

Redactie:
F&B specialisten in energie en milieu
Telefoon: (035) 683 88 33
Fax: (035) 683 36 88
e-mail: info@FBbv.nl

Een abonnement of een gratis proefnummer kunt u middels het 'aanvraagformulier' in het linker keuzemenu aanvragen.


Redacteur:


Nieuws

Inkoop van elektriciteit

De inkoop van elektriciteit is geen gemakkelijke zaak. Welke aspecten spelen een rol bij de inkoop? Welke partijen zijn er onder andere op de markt? Welke informatie is er uit de factuur te halen?
Lees meer...

Industrie kan besparen op gas

De industrie kan haar gasvraag beperken door extra te besparen op energie. Daartoe zijn genoeg mogelijkheden. Dat blijkt uit het Ensoc Magazine, dat op de vakbeurs Energie wordt uitgedeeld.
Lees meer...

Redacteuren in debat over energietransitie

Vier redacteuren van gerenommeerde energievakbladen gaan in gesprek over de energietransitie. Kernvraag is: hoe versnellen we de overgang naar een duurzame energievoorziening?
Lees meer...

EPK helpt bedrijven met energiebesparing

Hoe kunnen bedrijven hun energieprestaties verbeteren? En hoe maken zij resultaten inzichtelijk, ook voor de toezichthouder? De Energie Prestatie Keuring (EPK) kan hen daarbij helpen.
Lees meer...

Genomineerden voor Awards bekend

De genomineerden voor de titels Energie Professional van het Jaar en Energie Talent van het Jaar zijn bekend. De winnaars ontvangen hun prijs op de eerste dag van de vakbeurs Energie.
Lees meer...

Vakbeurs Energie 2015 opent met debat

De vakbeurs Energie wordt traditiegetrouw na de officiële opening inhoudelijk geopend met het openingsdebat. Dat gaat dit keer over het energieakkoord als basis voor de energietransitie.
Lees meer...

Gasinkoop in een dynamische gasmarkt

De gasmarkt verandert. Dit heeft op diverse gevolgen voor kwaliteit, opslag en transport. Experts geven handvatten om de gasinkoop op deze veranderende aanpak af te stemmen.
Lees meer...

Hoe de energietransitie te financieren?

De energietransitie brengt kosten met zich mee. Hoe moeten deze kosten worden gefinancierd? Experts delen hun kennis en tonen de beschikbare opties op de vakbeurs Energie.
Lees meer...

Hoe kan de industrie energie besparen?

Hoe kan de industrie energie besparen? Dat hoort u op de Industrial Morning tijdens de vakbeurs Energie. Ook hoort u de laatste stand van zaken rondom energiebesparing in de industrie.
Lees meer...

Nationaal Energielabel Congres

Na jaren zwoegen lijken het energielabel en de energie-index zich nu te ontwikkelen tot stabiele instrumenten. Wat is de stand van zaken rondom handhaving en kwaliteitsborging?
Lees meer...