F&B logo

nieuws > F&B publiceert...

 home   nieuws   agenda   verenigingen   seminars   opleidingen   publicaties   over F&B 

F&B publiceert Ensoc Newsletter

F&B, F&B publiceert Ensoc Newsletter

Naast Ensoc Magazine en Ensoc Weekly publiceert F&B elk kwartaal een Ensoc Newsletter voor abonnees van Ensoc Magazine.

F&B is eind 2011 is gestart met de uitgave Ensoc Magazine, een eclatant succes met een prachtige uitstraling en onder professionele redactie van Norbert Cuiper. Abonnees op Ensoc Magazine (EUR 135.-/jaar) ontvangen naast vier thematische Ensoc Magazines ook vier Newsletters in digitale vorm, waarvan de eerste deze week uitkomt. Ensoc Newsletter is een visionaire digitale uitgave die op louter feiten gebaseerd is. Wij zijn voor de lezer op zoek gegaan naar interessante grafieken en tabellen en publiceren deze met een toelichting. Een voorbeeld vindt u hieronder:

Energieverbruik steeds zwaarder belast
De belasting op het energieverbruik is afgelopen jaren steeds toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van het CBS over de periode van 1990 tot en met 2010, meldt het Compendium voor de Leefomgeving.
http://www.ensoc.nl/2012/04/energieverbruik-steeds-zwaarder-belast/

Proefabonnement
Een gratis proefabonnement is aan te vragen via http://www.ensoc.nl/proefabonnement/


Redacteur:


Nieuws

Inkoop van elektriciteit

De inkoop van elektriciteit is geen gemakkelijke zaak. Welke aspecten spelen een rol bij de inkoop? Welke partijen zijn er onder andere op de markt? Welke informatie is er uit de factuur te halen?
Lees meer...

Industrie kan besparen op gas

De industrie kan haar gasvraag beperken door extra te besparen op energie. Daartoe zijn genoeg mogelijkheden. Dat blijkt uit het Ensoc Magazine, dat op de vakbeurs Energie wordt uitgedeeld.
Lees meer...

Redacteuren in debat over energietransitie

Vier redacteuren van gerenommeerde energievakbladen gaan in gesprek over de energietransitie. Kernvraag is: hoe versnellen we de overgang naar een duurzame energievoorziening?
Lees meer...

EPK helpt bedrijven met energiebesparing

Hoe kunnen bedrijven hun energieprestaties verbeteren? En hoe maken zij resultaten inzichtelijk, ook voor de toezichthouder? De Energie Prestatie Keuring (EPK) kan hen daarbij helpen.
Lees meer...

Genomineerden voor Awards bekend

De genomineerden voor de titels Energie Professional van het Jaar en Energie Talent van het Jaar zijn bekend. De winnaars ontvangen hun prijs op de eerste dag van de vakbeurs Energie.
Lees meer...

Vakbeurs Energie 2015 opent met debat

De vakbeurs Energie wordt traditiegetrouw na de officiële opening inhoudelijk geopend met het openingsdebat. Dat gaat dit keer over het energieakkoord als basis voor de energietransitie.
Lees meer...

Gasinkoop in een dynamische gasmarkt

De gasmarkt verandert. Dit heeft op diverse gevolgen voor kwaliteit, opslag en transport. Experts geven handvatten om de gasinkoop op deze veranderende aanpak af te stemmen.
Lees meer...

Hoe de energietransitie te financieren?

De energietransitie brengt kosten met zich mee. Hoe moeten deze kosten worden gefinancierd? Experts delen hun kennis en tonen de beschikbare opties op de vakbeurs Energie.
Lees meer...

Hoe kan de industrie energie besparen?

Hoe kan de industrie energie besparen? Dat hoort u op de Industrial Morning tijdens de vakbeurs Energie. Ook hoort u de laatste stand van zaken rondom energiebesparing in de industrie.
Lees meer...

Nationaal Energielabel Congres

Na jaren zwoegen lijken het energielabel en de energie-index zich nu te ontwikkelen tot stabiele instrumenten. Wat is de stand van zaken rondom handhaving en kwaliteitsborging?
Lees meer...